Vi har mer än 1642 rabattkoder till över 862 butiker

Asos rabattkod och recension

Asos grundades år 2000 är en utav världens största e-handelssajter för kläder, skor och kosmetika. År 2019 uppgick försäljningen till 2 657,7 miljoner vilket är en ökning med 13 % jämfört med föregående år. Asos är brittiskt men riktar in sig på marknader världen över. Asos vision är att alla ska hitta sin storlek och erbjuder därför över 30 olika storlekar för att alla oavsett kroppstyp ska finna sin perfekta fit. Asos arbetar med över 200 stycken modeller som representerar företaget och målgruppen. Modellerna har olika former och utseenden vilket Asos anser är viktigt för kroppspositivism. Här kommer vi ta upp all information om Asos samt relevanta rabattkoder som kan användas när du shoppar. Asos erbjuder ett stort utbud av kläder, accessoarer, skor och kosmetika för män och kvinnor.

Asos rabattkod som fungerar

Asos erbjuder kontinuerligt rabattkoder som du kan använda för att få en procentuell rabatt på ditt köp. Vanligtvis är det 10, 15 eller 20 % rabatt på varors originalpris. Vissa produkter kan ibland vara exkluderade från rabatter men detta brukar stå tydligt i villkoren för rabattkoden. Nedan är de aktuella rabattkoderna på Asos:

Rabattkod student

Om du är student kan du få 10 % rabatt hos Asos. Antingen kan du använda dig av rabattkoden från Mecenat. Eller så kan du fylla i formuläret på Asos webbsida för att bekräfta att du är en student och på så vis få en rabattkod som används i kassan i samband med ditt köp. Rabattkoden behöver aktiveras för att avdraget ska gälla. Detta kalkyleras automatiskt i kassan när din rabattkod är ifylld. Studentrabatten kan användas på kläder, skor, accessoarer och mycket mer. Du har dessutom över 850 varumärken i sortimentet vilket innebär en stor valmöjlighet.

Rabatt för nya kunder

Om du är en ny kund på Asos och alltså aldrig tidigare gjort en beställning får du 15 % rabatt på ditt första köp. Maxbeloppet du kan köpa för är 5900 kronor och vissa varor är exkluderade från erbjudandet. För att aktivera rabatten behöver du fylla i denna Asos rabattkod: ASOSNEWBIE i kassan. Denna rabattkod kan komma att ändras.

Vilka produkter erbjuds?

Oavsett vad du är ute efter skor, smink eller kläder så kommer du hitta ett stort utbud av detta på Asos. Sajten är lättnavigerad för att du så enkelt som möjligt ska kunna hitta de produkter som du behöver. När du går in på Asos webbsida finns det en sektion för kvinnor och en för män. Du kan givetvis beställa från valfri sektion oavsett kön.

För kvinnor

Det finns olika kategorier att välja mellan. Om du vill hitta de nyaste produkterna som precis blivit tillagda i sortimentet kan du klicka dig in på ”nyheter”. Här finns nyheterna inom de olika kategorierna exempelvis skor, accessoarer och kläder. Sedan finns även sektionen med ”kläder” där du kan handla utifrån produkt. Behöver du till exempel en klänning så klickar du på den kategorin där du kan se en enkel översikt över samtliga klänningar. Här är det även möjligt att filtrera din sökning utifrån klänningstyp, stil, längd, varumärke, färg, storlek, pris, produktserie med mera. Detta gör det enkelt för dig att snabbt hitta en klänning som passar dig i smaken utan att behöva gå igenom hela utbudet av klänningar. Det finns även möjlighet att direkt gå till bröllopsklänningar, festklänningar, body-con klänningar och klänningar för mer speciella tillfällen. Denna typ av navigering finns tillgänglig oavsett vilken produktkategori du väljer för att du ska få en smidigare navigering på hemsidan.

Olika produktserier

Som det nämndes i introduktionen så fokuserar Asos på att alla ska kunna hitta sin rätta storlek oavsett kroppstyp. Därför finns det olika produktserier som anpassats utifrån kroppsform för kvinnor:
 • Mammakläder
 • Petite
 • Plusstorlek
 • Tall
Petite är för de som har en lite mindre kroppsform, oftast under 160 cm och nätta. Kläderna har anpassats efter denna kroppstyp och därför är exempelvis jeans och byxor kortare i benlängd och mindre storlekar. Plusstorlek eller plus size som det heter på engelska är för de lite större och här uppgår storlekarna till EU 52. För dig som är längre än 170 cm kan produktserien tall vara något för dig. Här är det kläder som är anpassade helt och hållet efter de som är längre än genomsnittet. Detta innebär att du inte behöver oroa dig att byxorna ska vara för korta i benen eller att klänningen inte är tillräckligt lång. Som gravid kan det ibland vara klurigt att hitta lämpliga och framför allt snygga mammakläder. Hos Asos har du en hel produktserie med mammakläder som är sköna och praktiska för gravidmagen. Du kan nyttja en rabattkod oavsett om du handlar petite, plus size, tall eller mammakläder.

Rea för kvinnor

Vem gillar inte att fynda på rea? Asos erbjuder i princip rea hela tiden och du hittar rabatterade produkter under fliken ”outlet”. Du kan handla utifrån produkt och även filtrera för att inte behöva gå igenom alla reavaror som finns. Just nu finns det över 50 000 artiklar på rea för kvinnor. Ibland finns det även möjlighet att använda en Asos rabattkod även på reavaror!

För män

Sektionen för män är uppbyggd på precis samma sätt som sektionen för kvinnor. Här finner du olika kategorier såsom nyheter, kläder, skor, accessoarer, träningskläder och face + body. Du har även möjlighet att shoppa utifrån kategori och då kan du såklart även välja att filtrera din sökning för att endast få upp relevanta produkter. Du kan exempelvis välja storlek, passform, färg och varumärke. Det kan hända att det finns en rabattkod som gäller även på rabatterade varor.

Produktserier för män

Det finns även produktserier att välja mellan för män - tall och plusstorlek/plus size. Är du över 190 cm lång kan du välja produkter från serien ”tall” för bästa möjliga passform. Plus size är storlekar upp till W48 och 6XL och passar dem som har en lite större kroppstyp.

Rea för män

För dig som vill hitta prisvärda produkter till ett lägre pris finns det en hel sektion med rea för män. Här finner du allt från träningskläder till skor och kläder. Just nu finns det över 26 000 artiklar i rea sektionen för män och priserna varierar mellan 20 kr - 4000 kr. Det finns rabatterade priser på produkter från exempelvis Nike, Adidas och andra populära varumärken.

Vilka varumärken finns?

Asos har över 850 varumärken och under fliken ”märken” i menyn har du samtliga varumärken sorterad i alfabetisk ordning. Du kan även använda filtreringsverktyget när du skrollar i de olika produktkategorinerna för att välja vilka märken du vill se. Asos har ett utvalt sortiment med produkter från välkända designers och varumärken såsom Adidas, Topshop, Nike, Calvin Klein, Levi’s, Reebok, Puma, The Ordinary med mera. Asos har även fyra stycken egendesignade kollektioner som består av: Asos edition, Asos white, Asos Deisng och Asos Made In. Prisklasserna varierar beroende på varumärke. Det finns såväl produkter för lägre budget men även mer exklusiva märken såsom Ted baker, Needle & Thread, By Malina, Bariano, Versace Jeans, Ralph Lauren och Diesel. Glöm inte att du kan använda en Asos rabattkod och få rabatt på hela ditt köp även på designer-varor.

Leverans till Sverige

Något som är viktigt med shopping på nätet är förstås att det är smidiga leveranser och returer. Asos erbjuder snabba leveranser till Sverige och det finns flera alternativ att välja på beroende på vilka preferenser du har gällande din beställning:

Standardleverans

Standardleverans innebär generellt att du får din beställning inom 5 dagar. Kostnaden för frakt är 40 kronor men har du ett ordervärde över 368 kronor är det fri frakt. Det som är bra är att du innan du slutför din beställning kan se när din leveransdag är beräknad. Observera att paketet kommer till närmsta utlämningsställe och inte till din angivna address.

Leverans nästkommande arbetsdag

Behöver du ditt paket snabbt? Oroa dig inte! Med detta leveransalternativ har du ditt paket redan nästkommande arbetsdag om beställningen görs innan kl 15.00. Leverans sker mellan kl 09.00-18.00 på vardagar. Denna expressfrakt kostar lite extra och ligger på 140 kronor och är endast tillgängliga för vissa orter i Sverige.

Tidsbestämd leverans

Om du har tight schema och själv vill välja vilken dag som passar dig för leverans så kan du välja detta alternativ. Det är då helt upp till dig vilken dag som ditt paket ska levereras. Minst två dagar efter beställning och högst 10 dagar. Kostnaden som tillkommer är 140 kronor.

Standard kvällsleverans

Detta alternativ innebär att du får ditt paket vanligtvis inom 5 dagar men att det levereras på kvällstid mellan 17.00-22.00. Kostnaden ligger på 40 kronor men överstiger din beställning 368 kronor är det helt gratis frakt.

Click & Collect - Nästkommande dag

Har du gjort din beställning och vill ha ditt paket nästkommande dag? Då kan du välja detta leveransalternativ och betala 140 kronor så kommer ditt paket vara framme hos ditt närmsta UPS-ombud inom 24 timmar oavsett vart i Sverige du bor. Observera att din beställning behöver vara gjord innan kl 15.00.

Hur fungerar returer?

Om du har mottagit din beställning och vill returnera en eller flera varor är det möjligt att göra detta inom 45 dagar efter att du fått din beställning (hem till dig eller till utlämningsstället). Returer är gratis på Asos och du kan välja om du vill returnera via Postnord eller DHL. Båda alternativen är helt gratis. Det är viktigt att samtliga varor som du returnerar är i skicket som de var när du mottog beställningen, det får alltså inte vara produkter som använts eller där taggarna har tagits bort. När returen är mottagen på Asos kommer du få en återbetalning inom 10 arbetsdagar till den betalningsmetod som användes vid köpet. Observera att ett presentkort utfärdas om returen görs mellan 29-45 dagar. Om du vill returnera är det därför bäst att göra det så snabbt som möjligt.

Hur gör man en retur på Asos?

Det är enkelt att skapa en retur och du följer endast dessa enkla steg. Om du har några problem med din retur kan du alltid kontakta supporten som gärna hjälper till.
 1. Du behöver logga in på ”Mitt Konto”.
 2. Sedan klickar du på ”Mina Beställningar”.
 3. Därefter följer du intruktionerna som ges.
 4. Välj vilket inlämningsställe du önskar.
 5. Öppna din inkorg där du fått ett mejl med din retursedel.
 6. Retursedeln skriver du ut och sätter den sedan ovanpå ditt paket. Det rekommenderas att du sätter retursedeln ovanpå den gamla sedeln för att det inte ska skapa någon förvirring i posthanteringen.
 7. Lämna in på inlämningsstället och sedan är det färdigt.
 8. Du får en bekräftelse av Asos via mejl när returen kommit fram och när din återbetalning har genomförts. Ofta tar det upp till 14 arbetsdagar tills returen är framme på Asos lager.
Tidigare fanns det en retursedel med i varje paket vilket resulterade i 64 miljoner retursedlar årligen. För att minska pappersförbrukningen har nu Asos valt att gå över till onlinereturer. Detta innebär att du följer stegen ovan och sedan skriver ut din egen retursedel. Genom att göra på detta sätt kommer 300 000 kg papper eller 8450 träd att sparas vilket är en koldioxidminskning på 312 ton.

Fördelar med Asos returneringsprocess

 • Det är helt gratis.
 • Du kan även returnera reavaror samt skönhet
 • Du har 45 dagar på dig att returnera dina varor.

Asos marketplace

På Asos marketplace kan du handla både nya produkter och vintage från över 900 butiker. Marketplace ger dig möjligheten att köpa unika varor över hela världen och till ett nedsatt pris. Här hittar du såväl kläder och skor som accessoarer. Du kan använda dig av filtreringsverktyget för att enkelt hitta rätt färg, storlek och stil direkt utan att behöva skrolla igenom hela utbudet. Äger du plagg, skor och accessoarer som du vill bli av med? Du kan själv öppna en boutique på Asos marketplace och sälja. Detta är bra att veta innan du börjar sälja på marketplace:
 • Du kommer behöva betala 20 % i avgift till Asos på dina sålda varor.
 • Dina produktbilder måste hålla en viss standard.
 • Du behöver skapa dig ett Marketplace konto för att sedan kunna ansöka om att öppna en boutique.
 • Kravet är att du säljer antingen din egna design eller riktiga vintage kollektioner.
 • Du behöver ett Business PayPal konto.
 • Du kan börja lista och sälja fem varor men ju mer varor du har desto mer synlighet kommer du få på Marketplace.
 • Ett tips är att ha internationell frakt eftersom många köpare kommer från andra länder.

Kundservice och FAQ

Om du har några funderingar kring din beställning, returer, varor eller lagerstatus, betalningar, Asos rabattkoder, presentkort, återbetalningar samt tekniska problem så finns det en omfattande FAQ-sektion. Här hittar du utförliga svar på vanligt förekommande frågor. Om du mot förmodan inte skulle hitta svaret på din fråga kan du givetvis kontakta kundservicen på Asos. Detta görs genom att du fyller i ett kontaktformulär med ditt ärende och sedan får du svar via mejl. Än så länge finns det inte möjlighet att ringa eller använda sig utav live chatt i Sverige. Asos finns dessutom på sociala medier så du kan enkelt kontakta dem via Facebook, Twitter och Instagram. Tänk dock på att skriva på Engelska på deras sociala medier då Asos är en internationell e-handel. Rabattkoder kan dessutom skilja sig beroende på land därför är det inte säkert att en rabattkod som du använder i Sverige är giltig i ett annat land.

Asos app

Vill du ha Asos stora utbud direkt i din telefon eller surfplatta? Asos har en smidig app som du kan ladda ner till iOS samt Android. Detta gör dig möjligt att shoppa direkt i din telefon, surfplatta eller Apple Watch. Appen är såklart gratis att ladda ner och finns att hämta i App Store eller Google Play.

Trustpilot Asos

Trustpilot är Sveriges största recensionssajt där konsumenter själva kan recensera e-handelssajter utifrån sina egna erfarenheter. Asos har totalt 49 962 omdömen och har fått 3,8 i betyg. Betygsystemet på Trustpilot baseras inte endast på omdömena i sig utan även när dessa publicerades och hur många omdömen som skrivits. Majoriteten av omdömena som skrivits det senaste året är positiva men det finns några enstaka som varit missnöjda. Då handlar det framför allt om returnerade varor och återbetalning som kan dröja upp till 10 dagar.

Sammanfattning

Asos är en jätte inom e-handel och har över 850 varumärken i sitt sortiment. Asos är aktiv på över 190 olika marknader och där är Sverige inkluderat. Asos erbjuder kläder, skor, accessoarer och kosmetika för såväl kvinnor och män. Deras vision är att alla ska hitta något som passar deras tycke och smak samt kroppsform. Det finns exempelvis olika produktserier att välja mellan såsom plusstorlek, tall och petite. På så vis kan du enkelt hitta plagg som passar dig oavsett vilken kroppsform du har. Asos arbetar med viktiga frågor som miljö och hållbarhet och försöker ständigt att effektivisera sin verksamhet för att minska miljöpåverkan. Nyligen togs retursedlarna bort som tidigare skickats med i alla paket - numera sker returneringen online (och nämnde vi att returer är helt gratis!). För dig som bor i Sverige är leveranstiden snabb och du har olika leveransalternativ att välja mellan exempelvis expressleverans så du får ditt paket redan nästkommande arbetsdag, du kan även välja standardleverans som förväntas komma inom fem dagar och är gratis över 368 kronor. Innan du lägger din beställning kan du se det beräknande leveransdatumet. För den som vill njuta av rabatter finns det några aktiva Asos rabattkoder som du anger i kassan innan du slutför ditt köp. Rabatten dras då av och du kan sedan slutföra beställningen. Om din rabattkod inte är giltig så kommer inte något avdrag synas i kassan.

© 2020 Rabattkodslandet.se