Konsumtionen online ökade drastiskt i och med Covid. Fler och fler valde då att beställa produkter istället för att gå till fysiska butiker. Detta resulterade till en ökad vinst för många webbshoppar på grund av den ökade efterfrågan att handla på nätet. Det kan vara fördelaktigt att välja att handla online då du ofta kan ta del av exklusiva rabattkoder och erbjudanden som inte finns i butik. På så vis har du möjlighet att handla för lägre pris online jämfört med i butik. Vissa butiker såsom mataffärer brukar dock ha samma erbjudanden online som i de fysiska butikerna. 

Kläder och inredning var ett segment som omsatte mycket, men förutom dessa produkter blev det även en stor efterfrågan på produkter för hobbyverksamhet såsom canvas, oljefärger och penslar. Det största segmentet var byggmaterial och inredning då det var otroligt många hushåll som valde att sätta igång med renovering av sin bostad under 2021. Nedan har vi listat några utav de produkter som köptes under 2021. 

Inredning och byggmaterial 

I och med pandemin så var det många som blev tvungna att vara hemma mer, kanske jobbade man hemifrån till och med och generellt befann sig mycket i sitt boende. Inredningsbranschen pikade på grund av att hushåll ville göra om sina hem och lika så ökade efterfrågan för byggmaterial på grund av renoveringar. Under 2021 var det många som planerade och gjorde inköp för att renovera sina bostäder. 

Drönare 

En annan grej som blev populärt är drönare, dessa kan användas med eller utan kamera och GPS och används både av privatpersoner med också yrkesmässigt. Du har en konsol som styr drönaren och drönaren flyger inom en begränsad räckvidd. Drönare finns inom ett brett prisspann men brukar kosta runt 2000-20000 kronor beroende på produkt och märke. 

Matvaror online 

Det blev också betydligt mer populärt att handla matprodukter via nätet med hemkörning. Numera erbjuder majoriteten av alla mataffärer denna tjänst vilket innebär att du kan handla matvaror online som sedan levereras hem till din dörr inom någon dag. Det är också vanligt att få rabattkoder och erbjudanden som specifikt gäller på hemkörning. På så vis behöver du inte lämna hemmet för att göra dina inköp vilket minskar smittspridning.

Målarprodukter  

Det var fler och fler som kände att de ville prova på något nytt eller sätta igång med en hobby. Därför blev det stor efterfrågan på målarprodukter såsom canvas, olje/akrylfärg, penslar och stativ. Eftersom man skulle undvika att gå ut i trängsel blev det en underhållning hemma att måla och vara kreativ.