Vi har mer än 1642 rabattkoder till över 862 butiker

Nettbuss rabattkod och recension

Människor reser idag betydligt mycket mer än bara för ett par år sedan. Det finns dessutom flera smidiga resesätt och numera väljer allt fler och fler att resa med exempelvis tåg och buss. Nettbuss är ett utav nordens största bussbolag och är verksamma i Sverige och Norge. Årligen omsätter företaget cirka 6 miljoner kronor och har cirka 3300 bussar som går olika sträckor dagligen. Nettbuss har nyligen bytt namn till Vy och är ett dotterbolag till Vy Group AS. Detta är ungefär Norges motsvarighet till Sveriges SJ. Vy Group AS har funnits sedan 1925. Nettbuss vision är att så många som möjligt ska transportera sig från punkt A till punkt B med Nettbuss. Detta är inte bara mer kostnadseffektivt utan kollektivt resande har ett mindre avtryck på miljön. Det är stor skillnad om alla resenärer skulle åkt med sin egen bil jämfört med att åka buss. I vår recension kommer vi ta upp information kring Nettbuss allt från kundservice till betalning och om det finns någon giltig Nettbuss rabattkod. För vem vill inte ha lite rabatt på sin resa?

Nettbuss rabattkod

Nettbuss har då och då erbjudanden och rabatter som du kan nyttja på dina resor. Det kan exempelvis innebära 10 % rabatt på din resa inom Sverige. Om du registrerar dig för Nettbuss nyhetsbrev kommer du inte missa några exklusiva erbjudanden eller rabattkoder. Ofta är det rabattkoder vid specifika helgdagar såsom jul när många vill kunna åka till sina familjer och släktingar.

Nettbuss studentrabatt

Om du är studerande får du en Nettbuss studentrabatt som aktiveras på ditt köp genom att du fyller i en rabattkod. Rabattkoden är personlig och finns att hämta via Mecenat eller studentkortet.se. På mecenat får du 10 % i studentrabatt och med Studentkortet är det 5 % rabatt. För att aktivera din rabattkod lägger du din önskade resa i varukorgen och sedan klickar du dig vidare till säten, tillägg och slutligen betalning. I samband med betalning finns det en text som lyder ”klicka här för att använda din kompensationskod/kampanjkod/saldo. Klicka där och fyll sedan i din rabattkod där det står ”ange kampanjkod” därefter klickar du på ”aktivera”.

Vad erbjuder Nettbuss?

Nettbuss erbjuder resor till många städer samt orter i Danmark, Norge och Sverige. De vanligaste sträckorna är Göteborg till Oslo, Jönköping till Stockholm, Örebro till Arlanda flygplats, Västerås till Arlanda flygplats samt Göteborg till Linköping. Nedan är samtliga destinationer: 
 • Arboga
 • Arlanda
 • Borås
 • Eskilstuna
 • Fagersta
 • Flygbussar
 • Göteborg
 • Helsingborg
 • Jönköping
 • Karlskoga
 • Karlstad
 • Kristinehamn
 • Köpenhamn
 • Köpenhamn Kastrup
 • Landvetter flygplats
 • Linköping
 • Ludvika
 • Lund
 • Malmö
 • Mjölby
 • Moss
 • Motala
 • Norrköping
 • Oslo
 • Oslo Lufthavn
 • Sarpsborg
 • Smedjebacken
 • Stockholm
 • Söderbärke
 • Tanum
 • Uddevalla
 • Västerås
 • Årjäng
 • Örebro
Det är möjligt att välja två olika typer av biljetter antingen ekonomi eller plus. Ekonomi-biljetten är något billigare medan plus ger dig extra komfort med större benutrymme, eget eluttag, du kan även sitta själv utan att behöva ha någon bredvid dig och du får dessutom bredare säten. Vanligtvis är det bara några kronor det skiljer sig så för långa sträckor kan det absolut vara värt att välja plus.

Avboka, omboka eller ändra din resa

Ibland händer det oförutsägbara händelser som gör att du helt enkelt måste ändra eller avboka din resa. Därför är det alltid bra att köpa en ombokningsbarbiljett, det finns även möjlighet att köpa till avbokningsskydd vilket innebär att du får dina pengar tillbaka och behöver inte boka en ny resa. Med ombokningsbarbiljett kan du inte få pengarna återbetalda men däremot kan du boka en ny resa om det är så att du skulle få förhinder de datum då du ursprungligen bokat din resa.

Avbokning

Har du köpt till avbokningsskydd till din biljett går det att avboka och få en återbetalning så sent som två timmar innan tiden för avgång. Om du däremot inte har köpt till detta kan du såklart avboka din biljett men då får du ingen återbetalning. Har du ett avbokningsskydd för en tur- och returbiljett och du väljer att resa på utresan kan din returresa avbokas fram till två timmar innan avgång. Har du betalat din biljett med kort kommer du få en återbetalning till samma kort som användes. Har du valt faktura med Klarna kommer din faktura att korrigeras.

Ombokning

Du kan omboka din resa högst två timmar innan avgång på din ursprungliga biljett. Har du köpt till avbokningsskydd har du möjlighet att boka om din biljett två gånger utan extra kostnad. Om du inte har avbokningsskydd tillkommer en avgift på 39 kronor när du ombokar din biljett.

Ändring

Du kan ändra i din bokning exempelvis så du kan ta med fler väskor eller om du behöver lägga till ett specialbagage. Du kan även köpa till en platsbokning vilket innebär att du får ett specifikt säte som du valt på förhand.

Betalningsalternativ

Du kan köpa dina biljetter direkt på nettbuss.se men det finns även ett flertal återförsäljare. På Nettbuss officiella webbsida är det Klarna eller kortbetalning som finns att välja på. Med Klarna har du valmöjligheten att betala direkt, delbetala eller betala med faktura. Väljer du faktura kommer fakturan skickas till dig efter att köpet har genomförts. Fakturan är precis som en vanlig faktura med OCR-nummer och förfallodatum. Detta innebär att du behöver betala fakturan i tid för att undvika dröjsmålsränta och påminnelseavgifter. Delbetalning med Klarna fungerar som så att du i mitten på varje månad får en faktura med samtliga utav dina delbetalningsköp. Med kortbetalning fyller du i dina kortuppgifter och sedan kan du behöva godkänna betalningen via exempelvis en kod, BankID eller dosa.

Nettbuss kundservice

Har du bokat en resa eller går i tankar på att boka en resa med Nettbuss men har lite frågor? Du kan ställa dina frågor till kundservice genom att mejla dem på info@vy.se eller via telefon +46771151515. Svarstiden på mejl är givetvis något längre jämfört med via telefon. Öppettiderna är 08-17 och du får generellt svar inom fem arbetsdagar via mejl men ofta betydligt tidigare än så. Något som är viktigt att tänka på är att du inte kan avboka eller göra några bokningar via mejl. Nettbuss har en omfattande FAQ-del där du hittar frågor och svar inför resan, under resan och efter resan.

Bra att veta

Det är inte möjligt att köpa din biljett ombord på bussen. Undantaget är dock sträckan Västerås -Arlanda flygplats. Det är billigast att köpa din biljett direkt via nettbuss.se, återförsäljarnas pris är ofta 20 % högre då en administrativ avgift tillkommer. Din bussbiljett är inte personlig och därför är det möjligt att köpa en biljett till någon annan. Men tänk på att den som uppvisar biljetten måste styrka sin ålder med ID-handling om biljetten köpts med exempelvis en studentrabatt. Du behöver inte skriva ut din biljett utan du kan få den direkt i din mobiltelefon för fem kronor extra. Det är även möjligt att bara uppge ditt biljettnummer till busschauffören. Det är tillåtet att ta med djur på resan men det krävs då att djuret får plats i en bur på sätet bredvid dig. Du behöver köpa en barnbiljett 0-6 år som då kommer användas som biljett för ditt djur.

Om du glömmer något ombord

Har du glömt något ombord på din resa kan du kontakta Nettbuss på hittegods.buss@vy.se som kommer göra allt de kan för att du ska återfå din glömda tillhörighet. Nettbuss tar ut en administationsavgift på 100 kronor samt eventuell fraktavgift om föremålet behöver leveras till dig.

Trustpilot Nettbuss

Nettbuss har totalt 16 omdömen och 19 % har haft en suverän upplevelse med Nettbus medan 63 % har haft en dålig. Det ger 2,6 i betyg på Trustpilot men majoriteten av omdömena är gamla. Det är endast ett omdöme som gjorts det senaste året och resterande är från 2011-2019.

Sammanfattning

Nettbuss är ett bra alternativ för dig som vill resa billigare och miljövänligare. Det finns en mängd sträckor att välja mellan och de populäraste är bland annat Göteborg till Oslo och Jönköping till Stockholm. Du kan få en rabattkod på ditt köp hos Nettbuss genom att registrera dig för nyhetsbrevet där exklusiva rabatter kontinuerligt skickas ut. Det finns även en studentrabatt för dig som går på gymnasiet, högskola eller universitet. Du behöver ange rabattkoden i kassan som finns att hämta på Mecenats hemsida eller Studenkortet.se. Om du skulle behöva avboka eller omboka din resa är detta möjligt. Det bästa är att alltid lägga till ett avbokningsskydd när du köper din biljett. Då kan du avboka din biljett och få pengarna tillbaka. Om du väljer att köpa din biljett utan avbokningsskydd kan du fortfarande avboka din biljett men då får du inte någon återbetalning. Vid ombokning tillkommer en avgift på 39 kronor men har du ett avbokningsskydd är det gratis att omboka din biljett.

© 2020 Rabattkodslandet.se